Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Zita

Sötét
Fény

Ki mit vár az évtől? Körkérdés 2021-ről

Ki mit vár az évtől? Körkérdés 2021-ről

Ez a cikk több, mint 3 éve és 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A 2020-as esztendő az egri programszervezők és a közélet szereplőinek életét is nagymértékben átírta. A kulturális élet és a szórakoztatóipar prominenseinek igencsak szükségük volt a kreatív gondolatokra, hogy a lehető legkisebb kárral vészeljék át az évet, kvázi tűzoltásból jelesre kellett vizsgázzanak. Legújabb körkérdésünkben ismert és elismert embereket kérdezünk arról, hogy milyen tervekkel vágnak neki 2021-nek, illetve ki milyen tanulságokat gyűjtött az elmúlt hónapokból.

Tatár Gabriella – művészeti vezető, Pinceszínház Eger

Tatár Gabriella

A Pinceszínház Eger Művészeti Közhasznú Egyesülettel 2020-ban ünnepeltük fennállásunk 10. évfordulóját. Számunkra nagyon különleges volt a nyár, hiszen megvalósíthattuk régi vágyunkat, több előadásunkat is akadálymentessé tehettük egy EMMI pályázat segítségével mozgás, látás- és hallás sérültek számára is. Ugyanakkor, mint mindenkinek, nekünk is nagyon nehéz volt az elmúlt év, hiszen a Covid 19 rányomta a bélyegét mindannyiunk életére. Nagyon sok barátot veszítettünk el, pályatársakat, akik pótolhatatlanok számunkra. Tervezzük a nyarat és reméljük, hogy addigra sikerül megfékezni ezt a szörnyeteget, ami ennyire felborította bolygónk életét! Mint az elmúlt nyáron, így most is többféle tervünk van, megpróbálunk alkalmazkodni az aktuális helyzethez. Köszönjük azoknak a nézőknek, akik hűségesek maradtak hozzánk a nehéz időszakban is, reméljük a következő nyáron  újra találkozhatunk, hogy felejthetetlen előadásokat éljünk át együtt, egészségesen a szabad ég alatt!

Ábry Zoltán – főszervező, Utcazenészek Versenye Egerben

Ábry Zoltán

Ha jól emlékszem tavaly júniusban az első hullám után arról beszéltem, hogy a rendezvényszervezőknek nem marad más, mint a háttérmunka. Sajnos nem dőlhetünk hátra, a járvány kiírtása hosszabb folyamat lesz, továbbra sem látni a végét a korlátozásoknak. Úgyhogy számunkra marad ez a stratégia. Ami ha azt nézzük, tavaly bevált, mert nem csak megmenteni, de továbbfejleszteni is sikerült az egri belváros legnagyobb rendezvényét az Utcazenészek Versenyét. 2021 első felében újra ennek az eseménynek a fejlesztésén dolgozunk, ami már nem csak az utcazenéről, de a festészetről is szól, és nem állunk meg itt. Ezen kívül pedig – ugyancsak a háttérmunka részeként – a 18 éves rendezvényszervezési tapasztalataimra alapozva egy innovatív szoftvert szeretnék fejlesztetni, melyhez startup keretek között egy társammal együtt keresünk befektetőt. Egyszóval alkalmazkodunk a külső körülményekhez, mert ugyan kitől remélhetne segítséget egy vállalkozó?

Kiss Renáta – igazgató, Egri Kulturális és Művészeti Központ

A 2020-as év a tervezések és az újratervezések éve volt. Senki nem számított a koronavírus-járványra, így mi sem. Március 16-án az Egri Kulturális és Művészeti Központot is utolérte a korlátozó rendelkezések azon része, ami azt jelentette, hogy be kellett zárni a kapuinkat. Ebből a helyzetből indult meg az év hátralévő részének teljes újratervezése, programjaink lehetőség szerinti online térbe szervezése, ami nem kis feladat volt. 2021-ben szeretnénk, ha a vírus végképp eltűnne nem csak a kultúrából, hanem a mindennapi életünkből is és nagyon várjuk már, hogy az Egri Kulturális és Művészeti Központ is visszatérhessen az egriek életébe. Ezért is tervezzük gőzerővel az idei programokat. Jelenleg is rengeteg szervezőmunka folyik a háttérben. Személy szerint is fontosnak tartom azt, hogy ebben a megváltozott élethelyzetben is minőségi programokat tudjunk kínálni minden generáció részére, ugyanis az együttes élmény megélése, és a kultúra, mint közös pont a közösségépítés eszközeként segíthet a város életében. Fontosnak tartom azt is, hogy az utánunk érkező nemzedék kötődjön a városhoz, ezen cél elérésében pedig kiemelt szerepét látom az Egri Kulturális és Művészeti Központnak. Mi ezen fogunk munkálkodni 2021-ben is. A háttérben már elindultak a nagyrendezvényeink szervezőmunkái is, mint például a Kisegér Fesztivál, vagy a Húsvét, de folytatódnak a koncertsorozatok is, a népzenei gálák, illetve terveink szerint a 2020-ban elmaradt EKMK Varieté is megrendezésre kerül ebben az évben. Mindenképpen reménykedve és bizakodva tekintünk a jövőbe.

dr. Juhász Attila Simon – elnök, Heves Megyei Közgyűlés

2021-től azt várom, hogy felszabaduljunk a vírus okozta azon korlátozások alól, amely a személyes, családi és baráti kapcsolatokat, együtt töltött időt szorította hátérbe. A korlátozásokból azt kellett megtanulnunk, hogy sokszor a valódi értékek ott vannak előttünk, de mégis elrohanunk mellette fontosabb dolgok miatt, amik tulajdonképpen nem fontosabbak, sőt igazából jelentéktelenek, mert pótolhatók. 2021-től azt várom, hogy a 2020-as rengeteg munka, -melyet kollégáimmal, partnerszervezeteinkkel végeztünk- eredményét a megye minden településén a polgárok többsége érezni és értékelni fogja, és ezért az országgyűlési képviselőinkkel, települések vezetőivel közösen mindent meg is fogunk tenni. 2021-ben folytatjuk tovább a munkát, de remélem a családi, baráti rendezvényeinket korlátozások nélkül tudjuk megtartani és a külföldön élő barátainkat is meglátogathatjuk végre, és nem érnek bennünket tömegesen olyan pótolhatatlan veszteségek, mint 2020-ban. Őszintén remélem, hogy a hátrahagyott esztendő tanításait megértve éljük az életünket az újra felismert értékeinket méltón megbecsülve!

Kiemelt fotó: Szinok Gábor

Továbbiak Körkérdés kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL