Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Június közepén újra lesz Utcazenészek Versenye Egerben

Utcazenészek Versenye Egerben 2020

Június közepén újra lesz Utcazenészek Versenye Egerben

Ez a cikk több, mint 2 éve és 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Sokan érdeklődtek, úgyhogy a szervezők már nyilvánosságra hozták a dátumot: 2022. június 15-19. A program idén is együtt valósul meg a VINO Borünneppel és a Képzőművészeti Utcafesztivállal. Interjú.

A Facebook-esemény már él, onnan tudható, hogy idén június 15-e és 19-e között lesz az Utcazenészek Versenye Egerben. Ábry Zoltán főszervezőt kérdeztük.

– Sokan érdeklődtek már most, karácsony környékén, a két ünnep között, hogy a rendezvényünk figyelembe vételével hogyan tervezhetik az évüket, a nyári szabadságukat. Zenészek és turisták is kerestek bennünket, így idejekorán behirdettük a dátumot.

utcazenészek versenye
Ábry Zoltán (fehér pólóban) tüzes hangulatot ígér az idei nyárra is

– 2020 egy járványos „szűk esztendő” volt, de tavaly már új erőre kaphatott a program.

– Sőt, újításokat is bevezettünk. Összművészeti fesztivál irányába mozdulunk, az utcazenész versennyel együtt lesz idén is a VINO Borünnep és a Képzőművészeti Utcafesztivál. Előbbit dr. Lőrincz György, utóbbit Teleki Klára szervezi, akik nagy és igényes munkával hoztak létre és bonyolítanak nagyszerű rendezvényeket. Hármunk összefogása – azt hiszem – szinte kuriózum Egerben, de íme a bizonyíték, hogy közösen milyen nagyszabású dolgokat lehet összehozni a városban.

– Műfajok tekintetében marad a tavalyi irány, vagy tovább bővül a programsorozat?

– Tavaly megjelent az irodalom, mint új elem. Ehhez pedig még jön valami: idén színházi műfajokat igyekszünk bevonni, streetmusical és pódium-előadásokat, stand upokat tervezünk, illetve teret engedünk a kísérleti színháznak. Ehhez persze újabb helyszínekre és újabb támogatókra van szükség. Évekkel ezelőtt megfogalmaztam, hogy összművészeti fesztivált szeretnék, ezen dolgozunk. Az utcazene a „mágnes”, ami vonzó, de egyre több műfaj megjelenik emellett.

Figyeljen mindenki: 2022 júniusában újra Utcazenészek Versenye Egerben! (Fotó: Nemes Róbert)

– Egyértelmű fejlődés.

– Tavaly már átléptük a 25 ezres látogatószámot. Nem csak a zenészek, az érdeklődők köre is egyre bővül. A rendezvény kulturális kínálata egyre szélesebb és magasabb színvonalú. Konkrét vízióink vannak arról, hogy milyen irányba szeretnénk tovább fejlődni, dolgozunk. Június 15-e és 19-e között pedig partnereinkkel együtt ismét várunk mindenkit Eger pezsgő Belvárosába.

Továbbiak Kult kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL