Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Valéria

Sötét
Fény

Berecz Mátyás már nem dolgozik a várban

Berecz Mátyás

Berecz Mátyás már nem dolgozik a várban

Ez a cikk több, mint 2 éve és 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje főmuzeológus volt. Hétfőig.

A felmondás híre hamar szárnya kelt Egerben. Voltak, akik arról írtak a Facebookon, hogy Berecz Mátyásnak azért kellett mennie a munkahelyéről, mert túl sokszor fordult elő, hogy a kampányával foglalkozott, és nem ment be dolgozni.

A Heol úgy értesült, hogy még hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották Berecz Mátyást főmuzeológusi állásából a Dobó István Vármúzeumból. Az önkormányzati képviselő egyben az egyesült ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje az egri központú választókerületben.

A portálnak az ellenzéki összefogást képviselő, a DK színeiben politizáló Berecz Mátyás csupán azt erősítette meg, hogy megszűnt a munkaviszonya a várban. Egyúttal jelezte, hogy nem hagyja annyiban az ügyet.

– Munkaügyi jogi eljárást fogok kezdeményezni, mert az elbocsátással kapcsolatos eljárásnak a módja, sem pedig az indoklása nem volt jogszerű. Nem tudok olyan szakmai indokot, és a felmondásban sem szerepel olyan tény, ami a rendkívüli felmondást indokolta volna

– nyilatkozott a cikkben.

Mint ismert, december közepén testvérét, Berecz Kálmánt távolította el a közgyűlés az Evat Zrt. igazgatótanácsából.

Frissítés január 8-án, 17:40-kor

Bár szombaton több alkalommal is kerestük Berecz Mátyást, hogy magunk is feltegyük neki a kérdéseinket, de cikkünk megjelenéséig sajnos nem sikerült elérnünk őt – írtuk. Később azonban visszahívta szerkesztőnket. Azt mondta:

– Január 4-én történt az azonnali hatályú felmondás, de sem maga az eljárás, sem az indoklás nem volt jogszerű. Munkajogászokkal történt egyeztetést követően jogi lépéseket teszek. Az egy koholmány, hogy ne jártam volna be dolgozni, egyébként is, ha kifogása van a munkáltatónak, akkor azt írásban és többször jelezni kell, mielőtt felmondás történne, de ilyen jelzés nem volt.

Berecz Mátyás

Az aláírásgyűjtésről

Az ellenzéki képviselőjelöltet a nemrég indult aláírásgyűjtésről is kérdeztük. (A Fudan egyetemről és az álláskeresési járadék folyósításának hosszáról szólnak a kérdések.) Berecz Mátyás arról tájékoztatott, hogy a körzetben mostanra meghaladták az 1500 aláírást, a jövő hétvégére minden bizonnyal összejön a célként kitűzött 2000 szignó. Nagy a lelkesedés, nagyszerű siker – fogalmazott a politikus.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL