Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Vége lehet a zsúfoltságnak a Lenkey- (Belvárosi-) udvarban

Vége lehet a zsúfoltságnak a Lenkey- (Belvárosi-) udvarban

Ez a cikk több, mint 1 éve és 9 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Új tulajdonosa lett az egykori Belvárosi ABC épületének (ahol később kínai ruházati bolt nyílt), ő állt elő az ötlettel: saját költségén rendezné a területet.

A rendezésnek köszönhetően a mostani 67 helyett 90 darab parkolóhely jönne létre.

Az „engedély megadásáról” a június 30-i közgyűlésen dönthet Eger képviselőtestülete. Az előterjesztésben arról írnak: „a Lenkey udvarban lévő, egykori belvárosi ABC-ként működő ingatlant illetően tulajdonosváltozás következett be, az ingatlan továbbra is kereskedelmi egységként fog működni, illetve üzemelni”.

A parkoló a Lenkey-udvarban a Google Maps fotóján (nyitóképünkön is)

A tulajdonos azzal a kérelemmel fordult az Önkormányzathoz, hogy vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy a jelenlegi üzemeltető településrendezési szerződésben vállalná a belvárosi udvar rendbetételét, oly módon, hogy saját költségen vállalná  mind a jelenleg meglévő parkolók rekonstrukcióját, illetve emellett új parkolóhelyek kialakítását, amely részéről is megfelelő lenne, ezáltal biztosítottá válik a kereskedelmi egység megfelelő megközelítése. A belvárosi udvar rendbetétele és plusz parkolóhelyek létesítése által várhatóan csökkenne a szabálytalan parkolások száma és a meglévő parkolók zsúfoltsága.

A környezetvédelem is szempont

Azt írták: „az önkormányzat előnyben részesíti olyan megoldások alkalmazását, melyek a további zöldfelületek kialakítását biztosítják. Ezek egyben a parkolók árnyékolását is biztosítják (pl. pergola, szőlőlugas, intenzív, extenzív zöldfelületek). A benyújtott tervezet vizsgálja az elhelyezkedő parkoló számok maximumát, a tér parkolóként való működtetését. A szakirodai álláspont szerint nem történik olyan beavatkozás, ami középtávon (hosszútávon) más klímastratégiai szempontokat segítő beruházást ellehetetlenít (parkosítás, háromszintű növényzet). Jelenleg az egykori bevárosi ABC rehabilitációjának legfontosabb peremfeltétele az esetlegesen szükséges parkolómérleg biztosítása – áll az előterjesztésben.

Ami szomorú a „történetben” az az, hogy a rendezetlen állapotok felszámolására nem a város vezetése, hanem egy magánberuházó agilis hozzáállása nyújthat segítséget. Mi már a teljesen funkcióját vesztett egykori pergolák vas szerkezetének eltávolításának is nagyon örülnénk, ha a rendezés tervét jól értelmeztük, részben éppen erről lesz szó, és akkor kevesebb autó ajtaja sérül majd.

Továbbiak Város kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL