Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Gedeon, Johanna

Sötét
Fény

A tervek szerint iskolákban és a Bartakovicsban is láthatjuk majd a színészeket

A tervek szerint iskolákban és a Bartakovicsban is láthatjuk majd a színészeket

Ez a cikk több, mint 1 éve és 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az energiaválság, a megnövekedett rezsiköltségek miatt 2023. január 2-tól március 14-ig zárva lesz a Gárdonyi Géza Színház. Az előadásoktól azonban nem kell teljesen búcsút vennünk, és az alkalmazottak is mind státuszban maradnak.

Arról, hogy a növekvő energiaárak miatti takarékossági intézkedések következményeként az egri teátrum átmenetileg bezárja kapuit a Gárdonyi Géza Színház adott tájékoztatást a Facebook-oldalán. Már ott jelezték, hogy társulatuk tervezi színházépületünkön kívüli programok megvalósítását.

Az Eger Hírek érdeklődésére ezzel kapcsolatban Blaskó Balázs igazgató azt mondta, iskolákkal is felvették a kapcsolatot és a Bartakovics Béla Közösségi Házba is szerveznének előadásokat, de a konkrétumokat még a következő napokban, terv szerint december közepéig alakítják ki.

Blaskó Balázs
Blaskó Balázs

Mint ismert, a Bartakovics Béla Közösségi Ház a „kulturális fogódzó” Egerben most, az energiaválság idején. Az Egri Főegyházmegye (a katolikus egyház) tulajdonában álló intézmény a közelmúltban teljeskörű rekonstrukción esett át, így amellett, hogy méltó körülményeket biztosít a kultúrának és a civil szervezeteknek, jól szigetelt és energiatakarékos. Az Egri Kulturális és Művészeti Központ is úgy tervezi a Forrás Bartók téri épületét átmenetileg kiűríteni, hogy az abban tartott foglalkozásait a BBMK-ba „menekíti”. Nem csak ők, ezek szerint a színház vezetősége is számol ezzel az épülettel a téli szezonra.

A Bartakovics Béla Közösségi Ház (Archív Fotó: Nemes Róbert)

Blaskó Balázs kérdésünkre elmondta azt is, hogy minden alkalmazottjukat megtartják, a „rezsistop” csak a színház épületére vonatkozik, a társulatra nem. A Gárdonyi Géza Színház facebook-posztja itt olvasható:

Továbbiak Kult kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL