Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Tivadar

Sötét
Fény

Kicsoda Mirkóczki Ádám okirathamisításért elítélt aljegyzője, Spisák György? – videó

Kicsoda Mirkóczki Ádám okirathamisításért elítélt aljegyzője, Spisák György? – videó

Ez a cikk több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Mirkóczki Ádám aljegyzőjének neve az elmúlt időszakban több megbotránkozást keltő ügyben is előkerült Egerben. Annak érdekében, hogy kiderítsük ki is az az Egerbe ejtőernyőztett Spisák György, Tiszafüredig kellett mennünk, ahol korábban aljegyzőként, jegyzőként és önkormányzati képviselőként is hírnevet szerzett magának. Fontos megemlíteni, hogy az aljegyző munkamódszereit illetően több hasonló mintát is felfedezni véltünk az egri és a tiszafüredi esetek között. Korábbi munkahelyén több kínos eset is a nevéhez fűződik. Többek között ott is megtapasztalhatták a dolgozók a hírhedt lábbetevős trükköt, amit Egerben Farkas Attila alpolgármester vetett be az EVAT Zrt.-nél, amikor az aljegyzővel közösen vizitált a vagyonkezelő holding épületében.

Kérdéseinkre Ujvári Imre tiszafüredi polgármester adott választ, akinek jegyzőként és képviselőként is volt lehetősége Spisák Györggyel együtt dolgozni.

– Jegyzőként nem volt a munka hőse, illetve a szakmaiságával is sokszor voltak gondjaink. Önkormányzati képviselőként például többször szembesültünk azzal, hogy előkészítetlenek voltak a testületi ülések, az előterjesztések szakmaiatlanok voltak. Ebben az időszakban a Kormányhivatal is többször felszólította az önkormányzatot, törvényességi észrevételt is tettek, ami véleményem szerint mindenképpen a jegyző munkáját minősíti. Többször tapasztaltuk azt képviselőként, hogy nem tudja értelmezni a törvényeket, ami egy jegyző részéről elég kínos dolog – kezdte a beszélgetést Ujvári Imre.

Spisák György
Spisák György

A polgármester elmondása szerint Spisák, tiszafüredi jegyzőként 2010 és 2014 között megtiltotta a képviselőknek, hogy a hivatal köztisztviselőit bármilyen témában megkeressék. Tette mindezt annak ellenére, hogy mindig betartották a hivatalos szolgálati utat.

A jegyző úr kategorikusan kinyilvánította, hogy csakis rajta keresztül lehet a köztisztviselőket keresni bármilyen témában. Kvázi el voltunk tiltva attól, hogy képviselőként mi a hivatali dolgozókkal felvegyük a kapcsolatot

– fogalmazott a városvezető. Hozzátette, a hivatalban akkoriban mindig rossz hangulat uralkodott.

Spisák György, Mirkóczki Ádám aljegyzője politikai babérokra is tört, többnyire sikertelenül. Politikusi közösségi oldala ma is aktív, legutóbb február 10-én posztolt.

Eger jelenlegi aljegyzője többször is próbálta elnyerni a polgármesteri széket. Poroszlón két alkalommal, 2002-ben és 2006-ban indult, ahol mindkétszer csúnyán alulmaradt. Tiszafüreden egyszer futott neki a polgármesteri pozíciónak 2019-ben, ekkor több mint hatszázzal kapott több voksot Ujvári Imre jelenlegi polgármester Spisák Györgynél. Képviselőként is próbált bejutni a grémiumba, 2014-ben a 3. számú választókörzetben sikerült mandátumot szereznie, de ekkor is csak a körzetben lakók 32%-a voksolt rá. 2019-ben viszont már ennyien sem, csupán a töredékszavazatokkal, a kompenzációs listáról tudott mandátumot szerezni.

Saját körzetében, 2019-ben egy nyugdíjas óvónő győzte le

– Sosem a város érdekében dolgozott, mindenféle bűncselekményeket vélelmezett, amelyek közül természetesen egy sem volt valós, hiszen egyetlen eljárás sem zárult úgy, hogy bármiben is elmarasztalták volna az önkormányzatot, ezek mind megalapozatlan támadások voltak, de ő képviselőként nem válogatott az eszközökben, akár abban sem, hogyha a városnak rossz hírét kell kelteni – emelte ki Ujvári Imre.

Ujvári Imre
Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere

Volt olyan eset, hogy rendőrt kellett a városházára hívni Spisák György miatt

– Volt az ügyfélfogadásnak egy rendje, amit ő nem tartott be. Beült a folyosóra az irodánk elé, aztán minősíthetetlen stílusban üvöltözött, nemcsak a polgármesterrel, hanem a köztisztviselőkkel is

– emlékezett vissza a polgármester.

– Egy másik esetben, amikor a helyettes jegyzővel tárgyaltunk egy irodában, akkor kopogás és kérdés nélkül benyitott. Felszólítottam a távozásra, akkor nem akart elmenni, majd mikor megpróbáltuk becsukni az ajtót, akkor bedugta a lábát, és akkor volt egy elég nevetséges, kabaréba illő dulakodás.

Rendszeresen zaklatta az intézmény vezetőket

A polgármester arról is szólt, hogy Spisák György kijelölte magát egyfajta önálló hatósági személynek, önjelölt műszaki, majd belső ellenőrnek, amivel egyébként rendelkezett a város és volt rá szerződésük. Rendszeresen az intézményi vezetők nyakára járt – emelte ki Ujvári Imre.

Mirkóczki Ádám aljegyzője folyamatosan dokumentumokat követelt

– Itt ültem az irodámban, amikor Spisák György képviselő társaival rám rontott, és gyakorlatilag próbált a meglepetés erejével hatni, és letámadni, majd jegyzőkönyvet kicsikarni tőlem.

 – ezt már Lendvay Imre a Tisza-Víz Kft. ügyvezetője ecsetelte.

– Spisák György a kampány-hadjáratában keresett meg bennünket. Gyakorlatilag rám nyitotta az ajtót, kérdezés és előzetes bejelentkezés nélkül. Nem is értettem, hogy mit akar, de ő nagyon erőszakosan, támadólag lépett föl, és mindenképpen akart valami botrányt, vagy valami ügyet találni, kelteni ellenünk, ami persze visszahatna az önkormányzatra. A működésünket folyamatosan támadta, állandóan kérdéseket tett föl, elszámolásainkban kutatott, de nem talált semmit, merthogy nem is találhatott volna. Minden rendben volt, és a cég azóta is, és akkor is törvényesen és jól működött – folytatta Lendvay Imre.

Lendvay Imre úgy véli, ennek politikai haszonszerzés állt a hátterében.

Spisák György Márki-Zay Péter köreiben

2019-ben a jelenleg egri aljegyzőként dolgozó Spisák György elindult a helyhatósági választáson, képviselő és polgármester-jelöltként is a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben. Az ellenzéki összefogást gyűlöletkoalícióként jellemezte a polgármester. Úgy véli a személye ellen irányuló támadásokról szólt Spisák kampánya és az sem számított neki ha a város rossz hírét kelti.

Spisák György okirathamisítási ügyét egyenesen kínosnak nevezte a városra nézve Ujvári Imre

Okirathamisítás miatt Spisák Györggyel szemben korábban büntető eljárás folyt. A bíróság végül kimondta az akkor még tiszafüredi, most egri aljegyző bűnösségét. Mirkóczki Ádám polgármester hetek óta hallgat arról, hogy ilyen ítélet mellett, hogyan töltheti be az aljegyzői tisztséget.

Spisák 2020 decemberében mondott le a képviselői mandátumáról és ekkor lett aljegyző Egerben. Ujvári Imre már nem csodálkozik az egri eseményeken a Tiszafüreden történtek tükrében.

Én már nem lepődök meg semmin

– fogalmozott Ujvári Imre.

Továbbiak Aktuális kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL