Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Tivadar

Sötét
Fény

Az óvodai étkeztetés átszervezéséről is tárgyalt a grémium

Az óvodai étkeztetés átszervezéséről is tárgyalt a grémium

Az óvodai étkeztetés átszervezéséről is tárgyalt a grémium

Ez a cikk több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Óvodai étkeztetésről, verőszalai szolgáltatásokról, Egri Zsidó Kulturális Egyesület támogatásáról és a Szépasszonyvölgyről is tárgyaltak az estébe nyúló közgyűlésen.

Hosszas vita után nem születetett döntés az óvodai étkeztetés egy külsős cégnek való átadásról, a témát áprilisban újra a közgyűlés elé viszik.

Hárommillió forinttal támogatta a közgyűlés a Civil Integráció Alapítvány Verőszalában végzett tevékenységét.

Az Egri Zsidó Kulturális Egyesület rendkívül fontos szerepet tölt be városunk kulturális életében. A szervezet programjai hozzájárulnak a kirekesztéssel szembeni küzdelemhez is, amire azt gondolom, hogy nemcsak a világban vagy Magyarországon, de Egerben is nagy szükség van – hangsúlyozta Oroján Sándor.

Az Egyesület elnöke támogatási kérelemmel fordult a képviselőhöz, eredetileg 2 millió forint kérelemmel négy program megvalósítására. A jelenlegi gazdasági helyzetben a képviselő javasolja egyelőre, hogy az Egyesület 2023. évi programjainak támogatását 500.000, azaz ötszázezer forinttal támogassa a közgyűlés.

Az egyesület a Petőfi tér mögötti kijelölt területre egy Holokauszt-emlékmű felállítását tervezi. Pápai Ákos kérdezi, hogy kell e még egy ötödik. Úgy véli a jelenlegi négy emlékmű karbantartása is problémás.

Megszavazták a félmilliós támogatást.

Elfogadták Császár Zoltán a Szépasszonyvölgy üzemeltetését ellenőrző tanácsnok, Oroján Sándor, Keresztes Zoltán elkerülő úthoz kapcsolódó beszámolóját.

Sürgősségi indítványokat vitattak meg, vis major pályázatokat nyújtanak be a Darvas utca 26. szám előtti úttest beszakadás és a Szépasszonyvölgy pince 7694/4 hrsz-ú önkormányzati ingatlanon bekövetkezett támfalomlás miatt.

Kemping lakópark miatt szólat fel egy ott lakó, ugyanis a tulajdonos éjszakára lekapcsolja a közvilágítást. Közbenjárás és egy lakossági fórum összehívásában kérte a közgyűlés segítségét. Az ott lakakók megérdemlik hogy legyen közvilágítás – mondta Minczér Gábor. Hozzátette, vannak lépések.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL