Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Valéria

Sötét
Fény

Gyulaházán kupázik az ESE augusztus elején

Gyulaházán kupázik az ESE augusztus elején

Gyulaházán kupázik az ESE augusztus elején

Ez a cikk több, mint 9 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Elkészült a MOL Magyar Kupa 1. fordulójának párosítása, a 2023/2024-es kupasorozat első körében ezúttal is az NB III-as és alacsonyabb osztályú csapatok lépnek pályára. A tavalyival megegyező a lebonyolítás rendje: a sorozatot 166 csapat kezdi meg, az előző idény 12 NB I-es és 20 NB II-es klubja, valamint az összes olyan NB III-as sportszervezet is, amely nem indít csapatot az élvonalban vagy a másodosztályban.

A három legmagasabb osztály 76 csapata mellett a területi osztályokból 93 együttes vesz részt a sorozatban, amelyek a 2022/2023-as megyei kupasorozatban a legjobban szerepeltek. Az augusztus 5–6-i kiírt nyitányon az Eger SE a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei II. osztályú Gyulaháza otthonában lép pályára. A rivális a Nyírerdő csoport negyedik helyén fejezte be az előző pontvadászatot – írja az agriasport.hu.

Az MLSZ területi alapon négy csoportot alakított ki. A hevesi együttesek – további huszonnyolc gárda mellett – az északkeleti régióba kapott besorolást. A Hatvan Jászberénybe látogat. Makláron a Karancslapújtő, Lőrincin a Bánk Dalnoki Akadémia, az Energia SC otthonában pedig a Tiszaújváros vizitál. A továbbjutás valamennyi párharc során egy mérkőzésen dől el.


Mol Magyar Kupa, 1. forduló
2023. augusztus 5-6.

A Heves vármegyei érdekeltségű párosítások:

Gyulaháza KSE – Eger SE
Energia SC Gyöngyös – Termálfürdő FC Tiszaújváros
Maklár SE – Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE
Jászberényi FC – FC Hatvan
Lőrinci VSC – Bánk Dalnoki Akadémia

A sorozat két legjobb csapata 2024 tavaszán a Puskás Arénában méri össze erejét a MOL Magyar Kupa döntőjében, a területi osztályokból legtovább eljutott együttesek pedig az Amatőr Kupáért mérkőznek meg.

Újítás az idényben, hogy azokon a mérkőzéseken, amelyet a jogtulajdonos MTVA élőben közvetít videóbíró segíti a játékvezető munkáját (amennyiben a pályaválasztó csapat stadionja alkalmas a VAR használatára).

Fotó: facebook.com/egerse

Továbbiak Sport kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL