Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Katalin, Kitti

Sötét
Fény

30 éves jubileumát ünnepelte az egri Szent Imre Iskola

30 éves jubileumát ünnepelte az egri Szent Imre Iskola

30 éves jubileumát ünnepelte az egri Szent Imre Iskola

Ez a cikk több, mint 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

3 évtizede, hogy a Deák Ferenc úti 5-ös iskola – a rendszerváltás után az elsők között – egyházi iskola lett. Az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda 30 éves jubileuma alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be Ternyák Csaba egri érsek a bazilikában, aki a fiatalokat egyebek mellett arra kérte: ne „virtualizálják” az életet; az élet valódi, nem virtuális, nem egy képernyőn folyik, hanem a világban zajlik – fogalmazott.

A főpásztort Vízi János, az Eger Belváros Főplébánia káplánja, az oktatási intézmény iskolalelkésze köszöntötte. Azt mondta, 30 év nagy idő, még Jézus életében is az volt. Bízik abban, hogy

nem csak a 3 évtizednyi múltra lehet emlékezni, hanem nagyszerű jövő is vár az iskolára.

Ternyák Csaba szentbeszédében a barátságról beszélt, hogy Jézus az a barát, akiben sohasem csalódunk. A barátságoknak az is a jellemzője, hogy olykor csalódásokkal járnak együtt, akit az ember legjobban szeret, az tudja legjobban megbántani. Gondoljatok csak családokra, ismertek, sőt talán a ti családotokban is előfordul, hogy azok a házaspárok, akik életre szóló szerelmet éreztek és fogadtak egymásnak, utána különváltak, és egymásnak a legnagyobb fájdalmat tudják okozni. Az okozza a legnagyobb fájdalmat, akit a legjobban szeretünk. Nehéz dolog a szeretet, azt kell először megtanulni az életben, hogy hagyjuk magunkat szeretni – fejtette ki Ternyák érsek.

Ternyák Csaba
Ternyák Csaba egri érsek

A főpásztor arról is beszélt, Jézus mondott valami nagyon súlyos, nagyon mellbevágó dolgot, azt mondta, nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint aki életét adja barátaiért. Azért, hogy engem megmentsen, azért feláldozta magát. Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint aki életét adja barátaiért. És őbenne én soha nem csalódtam – mondta.

Ternyák Csaba beszélt arról is, hogy nagy szükségünk van barátokra, mert különben hát ki lenne a mi barátunk. Tán csak nem a mobiltelefonunk – tette fel a kérdést. Emlékeztetett, Ferenc pápa, amikor a fiatalokkal találkozott, azt mondta, kérlek titeket,

az élet valódi, nem virtuális, nem egy képernyőn folyik, hanem a világban zajlik. Kérlek, ne virtualizáljátok az életet, mert az igazi barátok, azok ott vannak mellettünk, azokra számíthatunk.

A telefon és a telefonon kötött barátságok, azok nem igazi mély barátságok – hívta fel a figyelmet az érsek a hálaadó szentmisén, amin a jubiláló Szent Imre Katolikus Általános Iskola dolgozói és diákjai vettek részt.

Továbbiak Egyház kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL