Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Valéria

Sötét
Fény

Nagyadózókat köszöntöttek Egerben – átadták a „Pro Agria” gazdasági szakmai díjakat – galéria

Nagyadózókat köszöntöttek Egerben – átadták a „Pro Agria” gazdasági szakmai díjakat – galéria

Ez a cikk több, mint 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A nagyadózókat köszöntötték az egri városházán szerdán. Az eseményen dr. Bánhidy Péter, a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, és Mirkóczki Ádám polgármester átadták a kamara kezdeményezésére 2008-ban alapított Pro Agria díjakat is.

A rendezvényen Mirkóczki Ádám polgármester elmondta,

Eger teljes adóbevétele 2023-ban meghaladta a közel 7,5 milliárd forintot, ebből az iparűzési adó több, mint 6 milliárd forintos bevételt generált Egernek.

Hozzátette, az itt működő 7500 cég értéket teremt és megélhetést biztosít a város és a környék lakói számára. Fontos az együttműködés, hiszen ennek eredményeként nem csak a vállalkozások, de Eger is fejlődik.

fotó: Nemes Róbert

dr. Bánhidy Péter, a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke többek között arról is beszélt, hogy

a TOP 50 vállalkozás között 19 az egri járásból található, amiből 15 egri.

Az est hangulatáról a Városháza Dísztermében a Sindero Quartett és Svéd Mátyás gondoskodott.

fotó: Nemes Róbert

A rendezvényen Pro Agria gazdasági szakmai díjban részesült a Vill-e-Com Villamosipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A vállalkozás villanyszerelési tevékenységét id. Rabóczki Sándor közel 80 éve kezdte családi vállalkozásként, 2003-ban társas vállalkozássá alakultak át, így ebben a formában 20 éves fennállásukat ünnepelhették 2023-ban.

A mai elvárásoknak, kihívásoknak megfelelően korszerű, gépesített szerszámainak, az alkalmazott technikáknak, és jól képzett munkatársaink köszönhetően hatékonyan, és magas színvonalon nyújtják szolgáltatásukat.

Tevékenységeik között többek között szerepel ipari, kereskedelmi, mezőgazdasági és egyéb közületi létesítmények elektromos javítása, villanyszerelése és teljes elektromos felújítása, karbantartási és villamos hibaelhárítási munkák, mérőhelyek kialakítása és áthelyezése, szabványosítása, kábelek, vezetékek cseréje, szabványosítás, elosztószekrények gyártása. Közel tíz éve kiemelt figyelmet fordítanak a minőségi utánpótlás nevelésére, képzésére. Ez idő alatt 25 tanuló képzésében vettek részt.

fotó: Nemes Róbert

Tevékenységük kiterjed az egész vármegyére, Egerben is több önkormányzati és magánberuházás a Vill-e Com Kft. munkája, ilyen például a Kopcsik Marcipán Múzeum és Harangöntő Ház, a Heves Megyei Önkormányzat ASZ irodaépülete, a Servita Üzletház, valamint a Dobó téri rendezvények elektromos ellátása, illetve számos társasház kaputelefon rendszerének kiépítés, villamoshálózatának korszerűsítése köszönhető ennek a helyi vállalkozásnak.

Szintén Pro Agria gazdasági szakmai díjat vehetett át a VARIABAU Kft.

A cég 1992-ben alakult 100%-ban magyar magántőkével, nemrégen ünnepelte harminc éves jubileumát. Tevékenységi körébe családi házak és társasházak, irodák, ipari létesítmények kivitelezése tartozik, az alapoktól és szerkezetépítéstől a kulcsrakész állapotig. Ezen kívül foglalkoznak felújításokkal, átépítésekkel és korszerűsítéssel is. A magas színvonalon elvégzett munkát a modern gépek és technológiák, valamint a jól képzett építőmesteri szakemberekből álló brigád biztosítja. Eged Máté elhivatott és elkötelezett az utánpótlás nevelésben, így az elmúlt 30 év alatt közel 40 építőipari tanuló képzésében vett részt.

A vállalkozás több éves szakmai tapasztalattal gazdagodott Németországban, ám az utóbbi években elsősorban Egerben és környékén kapnak megbízásokat generál kivitelezésre, vagy kisebb-nagyobb részfeladatok megvalósítására.

fotó: Nemes Róbert

Fontosabb megrendeléseik között megemlíthető az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem épületeinek felújítása, a Nagyváradi utcai, Remenyik Zsigmond utcai, Kallómalom utcai óvodák felújításában, a Lajosvárosi egészségügyi központ építése, illetve nevükhöz kötődik az ipari létesítmények közül a Platt 2003 Kft. csarnokának felújítása is.

A vállalkozás a Fenntartható ZöldOtthon Programban kivitelezői jogosultsággal rendelkezik, emellett a BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt. Észak-magyarországi Régió Területi képviselőjeként használt sütőzsiradék és ételhulladék begyűjtését is elvégzik.

Nemes Róbert fotóriportja:

Továbbiak Gazdaság kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL