3 kategóriában 8 tételt kínál az Eszterházy Károly Egyetem. A termékcsalád fontos tétele a bikavér, amely a pénteken kezdődő Egri Bikavér Ünnepi Napok keretében is fontos szerephez jut. A nedűket kedden ismertették a Leányka úton.
Mint az ismertetés során elhangzott, 2017-ben kapta vissza a szőlészeti és borászati kutatóintézetet az egri egyetem, ugyanebben az évben létrejött a kiválósági központ, s ez a kettő jelentős lökést adott az intézmény vonatkozó teljesítményének. Kutatásuk mostanra élen jár a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás, vagy éppen a versenyképesség témakörében – mondta el dr. Vácy Kálmán Zoltán, az egyetem általános rektorhelyettese.
A felsőoktatási intézmény évek óta készít borokat, az új koncepció azonban minőségi ugrást jelent. Az Academia név alatt futó borcsalád 8 tételt jelent 3 kategóriában – ismertette dr. Pajtókné dr. Tari Ilona. A rektor bízik abban, hogy Eger, az Egri Borvidék és egész Észak-Magyarország hírnevét öregbíti majd a többféle minőségi ital.

A Studium kategória a könnyebb borokat jelenti, a klasszikus kategóriában jelenik meg az Egri Bikavér és az Egri csillag is, a legkiemelkedőbb italok pedig a superior kategóriát képviselik.
A borospalackok címkéit Ipacs Géza grafikusművész tervezte.

A nedűk bemutatásakor dr. Lőrincz György, az Egri Borút Egyesület elnöke, az egyetem mester oktatója az intézménnyel közösen szervezett Egri Bikavér Ünnepi Napok programsorozatra hívta fel a figyelmet, mely október 18-án indul és egészen október 28-ig tart.

Kövess minket az EH Google Hírek oldalán is a legfrissebb hírekért!