Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Irén, Írisz

Sötét
Fény

Ínycsiklandó desszert, túróhabos márványsütemény

Turohabos marvanysutemeny recept borbas marcsi focuspoint 792x455

Ínycsiklandó desszert, túróhabos márványsütemény

Ínycsiklandó desszert, túróhabos márványsütemény

A vasárnapi ebéd utáni desszertnek is kiváló választás lehet a túróhabos márványsütemény Borbás Marcsi receptje szerint. Ezt hoztuk ma el Önöknek.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 ek tejföl
  • 8,5 dkg vaj
  • 4 ek cukor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 45 dkg túró
  • 10 dkg túródesszert
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 ek liszt
  • 1 ek keményítő
  • 3 db tojás
  • 2 ek eperlekvár

Elkészítés

A tésztához a lisztet eldolgozzuk a vajjal, a cukorral és a csipet sóval. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ezután becsomagoljuk, és hűtőben pihentetjük. Ha a vaj visszadermedt, lecsippentünk egy darabot a tésztából, a maradékkal pedig kibéleljük egy 22 cm-es, kivajazott tortaforma alját. Villával megszurkáljuk a tésztát. 200 fokos sütőben 10 percig elősütjük.

A töltelékhez a túrót összedolgozzuk a túródesszerttel, a mascarponéval, a liszttel és a keményítővel. Hozzáadjuk a kézzel felvert tojásokat, illetve a cukrot és a vaníliás cukrot. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, majd ráöntjük a túrós keveréket. Teszünk a tetejére két evőkanál eperlekvárt, majd egy pálcikával áthúzkodjuk, hogy márványos mintája legyen. Az előzőleg félretett tésztát is a tetejére csipkedjük.

Visszarakjuk a sütőbe, és 170 fokon még kb. 20 percet sütjük.

Google Hírek Kövess minket az EH Google Hírek oldalán is a legfrissebb hírekért!

Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ha autóval közlekedik Egerben, mit tart a legfontosabb megoldandó problémának?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL