Lépjen kapcsolatba velünk

Húsvéti receptötlet – Tárkonyos bárányleves

Tarkonyos baranyleves recept borbas marcsi 2 focuspoint 792x455

Húsvéti receptötlet – Tárkonyos bárányleves

Még nem tudja mi kerüljön a húsvéti asztalra? Segítünk ötletet adni, Borbás Marcsi receptjével, ez pedig nem más mint a tárkonyos bárányleves.

Hozzávalók

  • 1,5 kg báránylapocka
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 3-4 szál fehérrépa
  • ¼ kelkáposzta
  • 60 dkg főznivaló burgonya
  • 1 fej zeller
  • 1 csokor friss tárkony
  • 3-4 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek bors
  • 1 tk. szerecsendió
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

A báránylapockát gondosan megtisztítjuk, és előkészítjük. Nagyobb darabokra vágjuk, majd feltesszük főni sós vízben. A habot leszedegetjük róla, majd a leveshez adjuk a vöröshagymát és a megmosott, félbe vágott fokhagymafejet. Fűszerezzük babérlevéllel és szerecsendióval.

Ha a hús félig megfőtt, jöhet hozzá a zeller és a kelkáposzta. A gyökérzöldségeket megtisztítjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. Ezeket is a levesbe tesszük. Ha már majdnem kész, beletehetjük a felkockázott burgonyát is. Ha minden megpuhult, akkor vaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk a tárkonyt, és ezt is levesbe rakjuk.

Beleöntjük a tojássárgájával kikevert tejszínt, és azonnal le is húzzuk a tűzről. Forrón tálaljuk frissen őrölt borssal és friss tárkonnyal.

Forrás: egy.hu

Google Hírek

Kövess minket az EH Google Hírek oldalán is a legfrissebb hírekért!

Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Idén hová tervezi a nyaralását?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL
EgerHírek
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.