A szemet gyönyörködtető desszert vastag krémmel készítve az igazi, melyet a fehér csoki tesz különlegessé.
A sajttorta a világ egyik legcsodásabb desszertje, mely sokféle recept szerint kipróbálható. Nyáron a sütés nélkül készült finomságok a legnépszerűbbek, melyeket szezonális gyümölccsel érdemes feldobni.
A cseresznyés sajttorta egyszerűen készül, és elképesztően finom. A cseresznye szósz formájában kerül a desszertre: ha marad belőle, csatos üvegben, hűtőben tárolva 2 hétig eláll. A sajttorta mellett vaníliafagyira vagy palacsintára is kanalazhatsz belőle.
Hozzávalók 4 személyre
Alap:
- 5 dkg vaj
- 20 dkg darált keksz
Krém:
- 10 dkg fehér csoki
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 ek. vaníliakivonat
A tetejére:
- 50 dkg cseresznye
- 10 dkg porcukor
- 2 tk. kukoricakeményítő
- 2 ek. víz
- 1 tk. citromlé
- Elkészítési idő: 25 perc
- Előkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 8 óra
Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a darált keksszel. Ezután a kekszes keveréket nyomkodjuk tortaformába (24 cm-es).
A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel.
A habtejszínt, mascarponét, porcukrot és a vaníliakivonatot verjük habosra, majd a fehér csokis keveréket is forgassuk hozzá.
A krémet kenjük a tortaformába simított kekszre, és tegyük hűtőbe 1 éjszakára.
A megmosott, kimagozott cseresznyét tegyük lábasba, és adjuk hozzá a porcukrot. Ezután kezdjük el főzni közepes láng felett, közben kevergessük. Amikor elkezd bugyogni a cseresznye alatt a lé, vegyük lejjebb a lángot, és főzzük még 8-10 percig.
A kukoricakeményítőt és a vizet keverjük egybe, majd adjuk a cseresznyéhez a citromlével együtt, és főzzük még 1-2 percig.
Az elkészült cseresznyét töltsük csatos üvegbe, várjuk meg, míg kihűl, majd tálalás előtt tegyük a sajttortára, vagy a felszeletelt desszert tetejére is csorgathatjuk.
Forrás: https://sobors.hu/

Kövess minket az EH Google Hírek oldalán is a legfrissebb hírekért!