Lépjen kapcsolatba velünk

Álomszép cseresznyés sajttorta: sütés nélkül készül a desszert

Cseresznyés sajttorta

Álomszép cseresznyés sajttorta: sütés nélkül készül a desszert

Ez a cikk több, mint 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A szemet gyönyörködtető desszert vastag krémmel készítve az igazi, melyet a fehér csoki tesz különlegessé.

A sajttorta a világ egyik legcsodásabb desszertje, mely sokféle recept szerint kipróbálható. Nyáron a sütés nélkül készült finomságok a legnépszerűbbek, melyeket szezonális gyümölccsel érdemes feldobni.

A cseresznyés sajttorta egyszerűen készül, és elképesztően finom. A cseresznye szósz formájában kerül a desszertre: ha marad belőle, csatos üvegben, hűtőben tárolva 2 hétig eláll. A sajttorta mellett vaníliafagyira vagy palacsintára is kanalazhatsz belőle.

Hozzávalók 4 személyre

Alap:

  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg darált keksz

Krém:

  • 10 dkg fehér csoki
  • 3 dl habtejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek. vaníliakivonat

A tetejére:

  • 50 dkg cseresznye
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tk. kukoricakeményítő
  • 2 ek. víz
  • 1 tk. citromlé
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 8 óra

Elkészítés:

A vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a darált keksszel. Ezután a kekszes keveréket nyomkodjuk tortaformába (24 cm-es).

A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel.

A habtejszínt, mascarponét, porcukrot és a vaníliakivonatot verjük habosra, majd a fehér csokis keveréket is forgassuk hozzá.

A krémet kenjük a tortaformába simított kekszre, és tegyük hűtőbe 1 éjszakára.

A megmosott, kimagozott cseresznyét tegyük lábasba, és adjuk hozzá a porcukrot. Ezután kezdjük el főzni közepes láng felett, közben kevergessük. Amikor elkezd bugyogni a cseresznye alatt a lé, vegyük lejjebb a lángot, és főzzük még 8-10 percig.

A kukoricakeményítőt és a vizet keverjük egybe, majd adjuk a cseresznyéhez a citromlével együtt, és főzzük még 1-2 percig.

Az elkészült cseresznyét töltsük csatos üvegbe, várjuk meg, míg kihűl, majd tálalás előtt tegyük a sajttortára, vagy a felszeletelt desszert tetejére is csorgathatjuk.

Forrás: https://sobors.hu/

Google Hírek

Kövess minket az EH Google Hírek oldalán is a legfrissebb hírekért!

Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Idén hová sikerült eljutnia nyaralni?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL
EgerHírek
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.