Lépjen kapcsolatba velünk

Itt a szilva szezonja, készítsen könnyű fahéjas-szilvás sütit!

Szilvassüti

Itt a szilva szezonja, készítsen könnyű fahéjas-szilvás sütit!

Ez a cikk több, mint 2 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A fahéjas-szilvás süti az egyik legfinomabb őszi desszert, ráadásul olcsó, és kevés munka van vele.

Nem múlhat el úgy az ősz, hogy ezt a szilvás-fahéjas sütit nem készíti el. Ha a gyümölcs savanykásabb, akkor a fahéjjal együtt szórhat rá kevés cukrot is. Rummal meglocsolva, mandulával megszórva pedig még különlegesebbé teheti.

Fahéjas-szilvás süti

Hozzávalók 16 szelethez

  • 30 dkg szilva
  • 16 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • fél citrom
  • fél teáskanál sütőpor
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 35 perc

Elkészítés:

A vajat habosítsa a cukorral, adja hozzá a vaníliás cukrot, és reszelje bele a citrom héját. A tojásokat egyenként rakja hozzá, majd mindegyikkel keverje egy kicsit. Nyomja hozzá a citrom levét, végül forgassa hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozza simára.

Vajazza ki egy tepsit vagy piteformát, szórja meg kevés liszttel, és egyengesse bele a masszát. A szilvát mossa meg, vegye ketté, és magozza ki. Rakja ki vele a süti tetejét, és hintse meg őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben 180 fokon süsse 35-40 perc alatt aranybarnára. Porcukorral megszórva kínája.

Google Hírek

Kövess minket az EH Google Hírek oldalán is a legfrissebb hírekért!

Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Idén hová sikerült eljutnia nyaralni?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL
EgerHírek
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.