A fahéjas-szilvás süti az egyik legfinomabb őszi desszert, ráadásul olcsó, és kevés munka van vele.
Nem múlhat el úgy az ősz, hogy ezt a szilvás-fahéjas sütit nem készíti el. Ha a gyümölcs savanykásabb, akkor a fahéjjal együtt szórhat rá kevés cukrot is. Rummal meglocsolva, mandulával megszórva pedig még különlegesebbé teheti.
Fahéjas-szilvás süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 30 dkg szilva
- 16 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál fahéj
- fél citrom
- fél teáskanál sütőpor
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 35 perc
Elkészítés:
A vajat habosítsa a cukorral, adja hozzá a vaníliás cukrot, és reszelje bele a citrom héját. A tojásokat egyenként rakja hozzá, majd mindegyikkel keverje egy kicsit. Nyomja hozzá a citrom levét, végül forgassa hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozza simára.
Vajazza ki egy tepsit vagy piteformát, szórja meg kevés liszttel, és egyengesse bele a masszát. A szilvát mossa meg, vegye ketté, és magozza ki. Rakja ki vele a süti tetejét, és hintse meg őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben 180 fokon süsse 35-40 perc alatt aranybarnára. Porcukorral megszórva kínája.

Kövess minket az EH Google Hírek oldalán is a legfrissebb hírekért!