Lépjen kapcsolatba velünk

Itt az ősz, készítsünk vargányás dödöllét!9

Varganyas dödölle

Itt az ősz, készítsünk vargányás dödöllét!9

Itt az ősz és vele együtt a gombaszezon. Most hoztunk hozzá egy receptet, a vargányás dödöllét Borbás Marcsi segítségével.

Hozzávalók

  • 30-40 dkg krumpli
  • 10 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15-20 dkg vargánya
  • olíva olaj
  • kevés húsleves
  • petrezselyem

Elkészítés

A dödöllét a szokásos módon készítjük el. Ehhez a krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi. Amikor a megfőtt, a lábosban a vízzel együtt összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Amikor összeáll, fél centi vastagra nyújtjuk, és tallérokat szaggatunk belőle, amit forró zsírban sütünk meg.

A felaprított hagymát kevés olívaolajon dinszteljük meg, és forgassuk bele a szeletekre vágott vargányát. Hagyjuk kicsit együtt pirulni. Utána sózzuk, tegyük bele a zúzott fokhagymát, és kevés húslével engedjük fel. Néhány percig még pirítsuk, majd tálalás előtt kevés frissen vágott petrezselyemmel ízesítsük. Tálaláskor a dödölletallérokra halmozzunk egy keveset a vargányás raguból.

Forrás: egy.hu

Google Hírek

Kövess minket az EH Google Hírek oldalán is a legfrissebb hírekért!

Továbbiak Gasztro kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Idén hová sikerült eljutnia nyaralni?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL
EgerHírek
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.