Nyáron rengeteg okunk van ünnepelni. Születésnapok, évfordulók, nyaralás, pihenés, de a süteményekhez, tortákhoz nem is kell feltétlenül indok, egyszerűen szeretjük őket. Viszont a forróbb napokon már nem feltétlenül kívánjuk a nehezebb édességeket, ilyenkor a frissítő ízeket, könnyedebb állagokat részesítjük előnyben. A túrós citromtorta receptjét hoztuk el most Önöknek.
Túrós citromtorta
Hozzávalók
piskótához
- 10 db tojás
- 10 ek finomliszt
- 10 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
krémhez
- 4 tasak vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 3 db citrom
- 25 dkg vaj
- 35 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg tehéntúró
Elkészítés
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
Ezután fakanállal óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
Kikent tortaformába (26 cm átmérőjű) öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, teljesen kihűtjük.
A krémhez egy nagyobb lábosba reszeljük a citromok héját, belefacsarjuk a citromok levét, belerakjuk a pudingporokat, majd az egészet csomómentesre keverjük a tejjel, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ezután kihűtjük a pudingot.
A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
Kb. a negyedét félrerakjuk a torta bevonásához.
A többi krémbe belekeverjük a túrót.
A piskótát vízszintesen három részre vágjuk. Az alsó lapra kenjük a túrós krém felét, rárakjuk a középső lapot, rákenjük a krém másik felét, és befedjük a harmadik lappal.
A félretett túró nélküli citromos krémmel bevonjuk a tortát és díszítjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek és szépen megdermedjen a krém.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kövess minket az EH Google Hírek oldalán is a legfrissebb hírekért!