A tökéletes sült krumpli nem szerencse kérdése, hanem a jó konyhatechnikáé. Alexander Herrmann, a Michelin-csillagos séf elárulta azt az apró, de annál hatékonyabb trükköt, amellyel a burgonya egyszerre lesz kívül aranybarnán ropogós, belül pedig kellemesen puha, írta az EgészségKalauz.
A sült krumpli sokak kedvence – egyszerű, mégis minden alkalommal másképp sikerül. Van, hogy pépes, van, hogy túlságosan zsíros, vagy éppen nyers marad belül. Herrmann módszere azonban garantálja a tökéletes állagot, akár vasárnapi ebédhez, akár egy gyors vacsorához készíti.
A ropogós sült krumpli receptje Alexander Herrmann séftől:
A hámozás időzítése: a főtt burgonyát még melegen érdemes meghámozni. Ilyenkor a héj könnyen leválik, a burgonya pedig nem esik szét. Ez az apró lépés segít megőrizni a kockák szilárdságát sütés közben.A pihentetés kulcsfontosságú: a meleg, meghámozott burgonyát legalább 45 percig hagyja kihűlni, mielőtt a sütőbe vagy a serpenyőbe kerülne. Ettől a nedvesség nagy része elpárolog, a krumpli szerkezete pedig szilárdabbá válik. Ha igazán profi megoldást szeretne, Herrmann azt javasolja: tegye a burgonyát egy éjszakára a hűtőbe. A hideg levegő hatására a felület enyhén kiszárad, ami sütéskor gyönyörűen ropogós kérget eredményez. A hámozás időzítése: a főtt burgonyát még melegen érdemes meghámozni. Ilyenkor a héj könnyen leválik, a burgonya pedig nem esik szét. Ez az apró lépés segít megőrizni a kockák szilárdságát sütés közben.A pihentetés kulcsfontosságú: a meleg, meghámozott burgonyát legalább 45 percig hagyja kihűlni, mielőtt a sütőbe vagy a serpenyőbe kerülne. Ettől a nedvesség nagy része elpárolog, a krumpli szerkezete pedig szilárdabbá válik. Ha igazán profi megoldást szeretne, Herrmann azt javasolja: tegye a burgonyát egy éjszakára a hűtőbe. A hideg levegő hatására a felület enyhén kiszárad, ami sütéskor gyönyörűen ropogós kérget eredményez.
Kövess minket az EH Google Hírek oldalán is a legfrissebb hírekért!















